Buitenzonwering

Buitenzonwering zorgt voor extra comfort en gemak. Met buitenzonwering creëert u namelijk schaduw en verkoeling op uw terras en zorgt u voor een aangename binnentemperatuur. Er zijn talloze mogelijkheden in buitenzonwering. Hieronder een overzicht.

Terrasschermen

Knikarmschermen zijn de perfecte buitenzonwering voor boven een terras. Het scherm wordt aan uw gevel gemonteerd en uitgezet met behulp van twee (of meerdere) armen die naar buiten knikken. Een knikarmscherm zorgt voor schaduw en verkoeling op uw terras. Ook kunt u makkelijk onder het scherm doorlopen, waardoor u geen belangrijke ruimte verliest.

Terrasschermen zijn verkrijgbaar in cassette uitvoering waarbij het scherm in gesloten stand helemaal afgesloten is zodat er geen vuil of insecten bij kunnen. Dit verhoogt de duurzaamheid van het scherm en vergemakkelijkt het onderhoud. Een semi-cassette is in gesloten stand halfopen.

Knikarmschermen kunnen met de hand bediend worden middels een oogwindwerk met slingerstok. Ook electrische bediening behoort tot de mogelijkheden d.m.v. een schakelaar of op afstandbediening.

Uitvalschermen

De eenvoudige maar functionele constructie van een uitvalscherm met twee vaste armen die omlaag gaan als het scherm wordt uitgezet, maakt dit een populaire en voordelige vorm van zonwering.

Uitvalschermen beschermen uw woning tegen zonlicht en warmte. Een uitvalscherm kan tot heel laag worden uitgerold, waardoor de lage avondzon niet binnen kan schijnen en een prettige binnentemperatuur wordt behouden.

Verkrijgbaar met vaste of windvaste armen.
Uitvalschermen zijn er met handmatige bediening door middel van bandwinder, staaldraadwindwerk of oogwindwerk.

Ook electrische bediening behoort tot de mogelijkheden.

Markiezen

Mooie, karakteristieke zonweringen die bestaan uit een frame van een aantal houten of aluminium dwarslatten waarover het doek wordt gespannen. Het frame vouwt in een ronde, bolle vorm uit.

Markiezen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen te weten standaard, pet of klapmodel.

De gesloten zijkanten van de markies zorgen ervoor dat ook het zonlicht van de zijkant geweerd wordt.
De markies wordt afgewerkt met een overkapping en zijschotten van hardhout (meranti) of aluminium die de constructie beschermen tegen vuil en regen.

Screens

Vlakhangende zonwering die strak langs het raamkozijn naar boven en beneden loopt tussen twee geleiders.  Hierdoor nemen ze nauwelijks ruimte in beslag en blijft een vrije doorloop langs de ramen mogelijk.

Het zonlicht reflecterende screendoek zorgt ervoor dat er geen zonlicht naar binnen schijnt, waardoor het de hele dag heerlijk koel blijft. Door speciale structuur van het screendoek blijft het zicht naar buiten overdag behouden, terwijl de inkijk naar binnen wordt belemmerd.

Naast het traditionele screen leveren wij tevens ritsscreens, waarbij het doek vast in de geleiders zit, geen kieren vertoont en veel windvaster is. Bovendien is deze constructie ook geschikt als insectenwering.

Wij leveren traditionele screens zowel met handmatige als met electrische bediening. Ritsscreens worden alleen met electrische bediening uitgevoerd.

Serrezonwering

Warmte- en lichtinval reducerende zonwering die speciaal ontwikkeld is boven of rondom uw serre of erker. Door de afstand tussen het glas en het zonweringsdoek wordt een goede luchtcirculatie verkregen die de opgebouwde warmte permanent afvoert.

Parasols

Flexibele zonwering voor op uw terras of in de tuin. Onder een parasol kunt u heerlijk vertoeven wanneer de zon schijnt, en deze biedt tevens bescherming tegen een zomerse bui.