Horren

Een hor is een uitstekend middel voor een gezond leefklimaat in huis, waarbij insecten buiten worden gehouden maar u wel voor optimale ventilatie kunt zorgen. Horren worden gebruikt in openstaande deuren en ramen. Daarbij is er ruime keuze in toepassingen, kwaliteiten en maatvoeringen.

Hordeuren

Plisséhordeuren

Bij een plisséhordeur rolt het gaas niet op, maar vouwt het op. De treklijst klapt hierdoor niet uit zichzelf terug, maar blijft op elke gewenste positie staan.

De lage ondergeleider van 3 mm zorgt ervoor dat de deur  kind- en rolstoelvriendelijk blijft en voorkomt tevens ophoging van vuil waardoor de deur probleemloos blijft functioneren.

Scharnierende hordeuren

De scharnierende hordeur is geschikt voor openslaande deuren. De hor kan aan de binnen- en buitenzijde op het kozijn worden gemonteerd. De scharnierende hordeur wordt aan één zijde van het kozijn bevestigd met aluminium scharnieren en aan de sluitzijde voorzien van een magneetsluiting.

De scharnierende hordeur kan altijd in het kozijn blijven zitten, ook als de deur gesloten is. De scharnierende hordeur is geschikt voor kunststof, houten en aluminium kozijnen.

Oprolbare hordeuren

Oprolbare hordeuren zijn geschikt voor draaideuren en schuifpuien. De hordeur kan aan de binnen- of buitenzijde en op of in het kozijn gemonteerd worden.

Het gaas van de oprolbare hordeur wordt windvast opgesloten door een sterke constructie en de deur stopt automatisch op een vooraf ingesteld stoppunt.

 

Raamhorren

Inzethorren

Ideaal toepasbaar bij draai-kiepramen omdat de hor kan blijven zitten wanneer het raam gesloten wordt. De hor kan gemakkelijk in de raamopening geklemd worden, wat boren of schroeven overbodig maakt. Daardoor geschikt voor houten, aluminium en kunststof kozijnen.

Raamrolhorren

Raamrolhorren kunnen zowel aan de binnen- en buitenzijde van het raam geplaatst worden en zijn geschikt voor montage in of op het kozijn.

Raamrolhorren kunnen optioneel uitgevoerd worden met zoomband waardoor het gaas over de gehele lengte opgesloten zit tussen de geleiders. Dit maakt de hor windvast en duurzaam in gebruik.  

Vaste horren

Deze horren zijn uiterst geschikt bij geringe kozijndieptes. De hor wordt vlak tegen het kozijn gemonteerd. Er zijn verschillende montage mogelijkheden om de hor zowel binnen als buiten te plaatsen.